Porthus trampar vidare

Igår körde jag upp Porthus till paddocken för lite dressyr. Upplägget för gårdagens träning var Lb programmet, så jag värmde upp genom att skritta och sen trava igenom programmet... Sen tränade jag på det som inte kändes helt okej vilket blev serpentinerna* stavning;) men när vi var färdiga med dom så jä***r vad fint han gjorde dom!
Där efter körde jag igenom programmet vilket gick otroligt bra! :) Fiiin polle!

Sedan fick han gå och pausa lite, i en tio min ungefär, sen så avslutade vi träning med vår påbörjad galoppombyte :D Vilket jag utförde på diagonalen.
Denna häst är fantastisk, han gjorde redan galoppombyte 8/10 gånger! Hurra för oss :D!

Så nu är det bestämt, jag skall ställa upp i en dressyrtävling innan sommaren är slut (a)
Men innan är det en hopptävling på torsdag (1/7), och då blir det 90 cm-100cm :)

Men nu blir det att duscha och prova min nya klänning från indiska, och sen bär det av till andreas :)

Bilder från igår:


PUSS


Tävling idag!

Hmm, hur gick tävlingen idag? (95 cm)  
Jag tycker vi hade skön rytm och vi höll ett trevligt tempo genom banan (nu blir Ulf stolt;)) Men, först på hinder 3 så missar jag att det var de hindret, tänkte att jag kulle rida runt och hoppa hinder 7 hahah Så alltså endast mitt fel!
Hinder 5 var väldigt smalt och man jämför med de andra, men jag kände inte att han var nervös utan vi båda var bara slarviga. Sen hinder sju, felbedömde jag avståndet!

Men som sagt, jag tycker vi hade trevligt tempo och det roligaste var att jag var så orolig över oxerna som var i mariotet över banan och Leas hästs ägare sa sen att han var jätte trevlig över dem och hade i stället problem över räcket! ^^
Det jag tar med mig till nästa gång...Är väl att hålla lite mer stöd i benen, och sen hålla vägen bättre. Det var därför vi kom fel :)

Men mysigast av allt är att han en häst som är så cool lugn på tävlingsplatsen, idag körde jag för första gången själv :D! Han stod kvar på transporten (emma stod i och för sig kvar) medan jag gick bort till sek. Sedan lastade jag på och tittade på Leas runda på 95 och då stod han på i säkert en 10 min :) JAG ÄLSKAR MIN VACKRA PORTHUS!

Nästa blir i bollebyggd igen, den 1 juli! Och jag har anmält mig till 90cm och 100 cm. Vilket mitt mål var, att ta en 100cm bana :D!


Hoppträning

Hoppträningen idag gick kanon! Vi hoppade en liten bana, och jag har inte så mycket att säga förutom att han stannade på oxern när den var på typ 90...Men jag mesade ur så det var mitt fel :) Men sen gick det kalas!!

På krysset var han lite ivig och ville gallopera över trav bomen, men sen gick han toppen :)

Jag tappade lite farten i kurvan så hindret på diagonalen gick utan flyt de tre första gångerna. Jag är laddad inför tävlingen på söndag!

Godnatt!!
Jag och Porthus laddar inför oxern!Tävlingen gick bra! :D

Första klassen, som även var den första för mig och Porthus tillsammans gick kalas!! :D

Andra klassen, hrrm...hehe...Jag blev disk. för att jag startade utan startsignal :o Så går det när man är för ívrig och peppad :D

Men, domaren låtsades inte se mig i den första klassen så hon tillät mig att starta en tredje klass (jag hoppade ju endast ett hinder i andra). Den tredje och sista klassen gick helt okej, men vi kom helt fel på ett hinder och jag visste att han skulle hoppa om jag skulle "tvinga" honom för han ställer Alltid upp, så jag styrde på sidan. Sen rev vi ett annat, och sen dessutom tidsfel :D Men jag är JÄTTE nöjd, för jag känner att vi hade kul och gjorde så gott vi kunde, då spelar inte resultatet så stor roll :)

Fler bilder kommer!


Tävling

Japp, imorgon gäller det :D Imorgon startar jag och Porthus vår första tävling tillsammans! Han har badat idag, och jag har putsat och stått i... Så finare kan vi inte bli ;)

Jag går och lägger mig snart och laddar, det vi satsar på imorgon är en trevlig runda tillsammans.. Inga krav mer än att vi skall ha kul. Ser verkligen denna tävlingen endast som träning :) Dock känner jag Ulfs ord svida, "Du får inte riva pga att Du rider för mesigt och tappar farten annars får du en väldigt jobbig träning nästa" HJÄLP :s

Puss

Hoppträning

Tyvärr ösregnade det ute så vi hoppade i ridhuset vilket resulterar med suddiga bilder.
Hur som helst. Träningen hur gick den egentligen? Jag vill inte påstå att den gick dåligt, absolut inte. Men den gick för sjutton Inte bra den första halvtimman :o! Men jag vill då försvara mig med att vi gjorde den, antagligen, svåraste övningen jag har stött på! 
Så hör såg den ut ( Ursäkta att min kreaktivitet inte är på topp ;) ) Den ser antagligen Inte svår ut, men det kan jag lova att den var!Mellan varje hinder var avståndet sju meter, och Ulf...Mitt otroligt grymma tränare älskar att utmana och ge oss svåra övningar med tävlingsavstånd. Så han tvingar oss att hoppa denna sväng på ett galoppssprång mellan varje hinder...Så kom man in fel på första så sket det sig direkt och dom nådde inte de andra hindren- KUL!

Jag tyckte riktigt synd om hon som red på ponnyn, men hon var först att klara det typ ;) Men kom hon inte bra på första så såg man hur ponnyn hoppa av tidigare och tidigare och la till sist in ett extra galoppssprång.

Nåja, det börjar med (efter uppvärmingen som bestod  av första och sista endast) att Porthus total skiter i min hand och springer förbi kurvan, hehe ^^ Då får jag skäll av Ulf, och han säger att jag måste kaxa till lite och rida FORTARE! Jahopp tänker jag, hur skall jag kunna lägga i sjätte växeln på denna "bana" :o Hur som helst, efter lite svett i pannan och skratt från läktarn (då vi måste sett roliga ut) tog vi oss igenom en perfekt runda från båda hållen, och jag fick beröm över hur fint han bytte efter varje hinder :D Och som vanligt vilken trevlig häst jag äger :D!

Nåja, Ulf tjata och tjata och tjata om hur jag skulle gasa...Sen sa han att "jag har nu tjatat in det i skallen så nu vill jag inte höra att han rev något hinder på söndag för att du höll i honom och han inte kom upp i höjd för då skall jag på riktigt hitta ut en övning som är din värsta mardröm" :o :s HJÄLP!! På söndag kommer jag endast tänka GAS GAS! ;)

Nu skall jag sova! Godnatt :)


Jag måste bara visa denna grabb!

Sam Tsui är en sjuk bra sångare som kör alla stämmor själv, kolla in honom!

Seg söndag

Seg och tråkig dag!
Gårdagen var en påminnelse om hur kul jag hade med mina gamla vänner sommarn 08. Då var Fidde, Victor, Tobbe och Agnes hemma hos mig i min stuga minst varannan dag :) Och dom bara kom dit utan förvaraning och så partade vi eller tittade på film :)

IGÅR...sitter jag med skitet hår, smutsig tröja och tittar på Sonnys chans (disney chanel ;)) och skall ut och ta en sen ridtur....Vem ringer? Jo fidde :)
"Hallå Manda, vad gör du?"
"Nä inte så mycket, skall ut och rida snart. Själv då?"
"Nä, jag står utanför dig nu"
"Jaha, då var det dax." Där var fidde, tobbe och victor och jag plockade upp telefonen och ringe agnes och talade om för henne att det var bara att palla sig hit ^^

Men det blev en kul kväll med mycket skratt, Hanna och Jimmy tittade senare förbi :)

Idag....Har jag solat, solat, städat stall, solat och ridit. Ridningen gick suveränt, han var så duktig :)
Nu skall jag gå i säng med min svullna arb som ser ut som en ballong pga ett litet myggbett :o


Hoppträning

Hoppträningen gick kalas! Vi hoppade svår kombination, vilket inte var lätt ;)

Men han var underbar, och hans vänster galopp var felfri! Han har haft tendens att landa i fel galopp men han gjorde en felfri bana!!!! :D

Ulf rådde mig att verkligen tävla nästa lördag, så 80-90 nästa lördag i Gråbo blir det!!


Hoppträning
Tisdag den 1 Juni

Underbar dag idag!
Börjar 10:00 med engelska där vi kollade färdigt på en film
Därefter matte som vi håller på med ett arbete (Partialbråksuppdelning, som tydligen inte ens är matte D :o )
Lunch och sen svenska där vi tittade färdigt på en film Slutade två :)

Därefter åkte jag, Hanna och Appi in till stan och solade vid storan i slänten vid paddan, vid kungsport. Tills jag skulle träffa Nina <3 vid fyra. Jag och Nina tog en latte, hon en kall och jag en varm^^
Sen åkte jag hem och såg fram emot en ridtur med Emma, men....Porthus hade tappat sko, och jag som hade tänkt att göra mycket lösgörande inför träningen imorgon plus att jag blev orolig för att missa träninen :o Men underbara Matias gasar hit imorgon och slår på den underbar som han är :D

Sen blev det Salen al fakir på liseberg med Andersson <3 Riktigt mysit!
Och nu sitter ja här :D

Imorgon blir det att skippa friluftsdagen i skolan och åker ut till en ö med tjejerna och solar med matsäck!


Hanna och Appi solar


Salem på liseberg! :D


RSS 2.0