Valborg!

Snart är det valborg och då har jag turen och få vara med Fiafisen! :D MYSIGT! Vi planerar att dra till slottskogen och mysa i solen fram tills det börjar bli för stökigt där, sen efter får vi hitta på något annat roligt :)

Idag fick min pojk stå, han var så grymt duktig igår på träningen. Så han har bara fått springa runt och röra sig i hagen för jag har haft tusen saker och göra idag -.- Men efter imorgon, ja då är det skönt! Då är det bara tre slutprov att plugga till och det klarar jag! :D

Idag har min underbara Tyra namnsdag, så grattis på dig Fasters kråka! <3


Lyckliga dagar!

I måndags tränade jag lite dressyr med min prins, vilket gick utomordentligt bra! Han kändes väldigt fin i alla gångarter. Det kändes lite slö i gallopfattningen i vänster, men det blev bättre när jag använde mig av ett spö (hade inga sporrar, så han var lite inte riktigt igång bara). Vet inte vad som var roligast efter den träning, att han tog varenda vänsterfattning, eller att jag körde upp till ridhuset helt själv (lastade på/av båda vägarna helt själv) :)

Igår var jag och Emma&Celeste ute på en lång ritt på nästan två timmar. Vilket var så skönt då jag egentligen borde ha pluggat ^^ Vi behövde prata om så mkt, så det blev en timmes trav (med avbrott) och gallopen kom först efter det ^^. Vi valde att släppa dom lite upp för en backe och Jääklar vad Celeste sprang :o Hon är så rolig den hästen, hon har ju verkligen den sjätte växeln!

Innan ridturen så satt jag själv med min hund uppe vid sandsjön i ca två timmar. Otroligt skönt att få lite tid för mig själv då jag knappt har varit själv en minut under lovet!

Idag blir det att skriva religionen som skall in imorgon (ej börjat), ikväll efter träningen blir det att skriva rättskunskapen som skall in på fredag (ej börjat), och imorgon blir det att plugga inför rättskunskapsprovet som är på fredag (ej börjat). Det är så tufft allt just nu, när man inser hur nära studenten faktiskt är så är det inte lätt att ta tag i all skola! Men nu jäklar. Det är denna vecka! Nästa vecka och fram till balen så är det tre slutprov jag behöver plugga till. Latin, Fysik b och Biologi b. Och det känns som att jag kommer klara det :)

Nu blir det att sätta sig någonstans ifred och skriva religionen :)

Min pose är prisvärd! :)


Tålamod ... Nyckeln?

Min tränare har hela tiden tjatat på mig att jag inte skall hänga upp mig på hans vänster gallopp, och det var lösningen. För så fort jag slutade tänka på problemet så släppte det, han bytte lätt till vänster. Nu dock, så känns det som att Vad gör jag för fel?... Det känns som att vi har gått ett steg tillbaka igen, senaste hoppträningen så ville han inte landa/byta till vänster. Det känns som att det sitter en spärr, och jag känner mig för tillfället som en usel ryttare.

Men, jag har nu bestämt mig för att släppa tankarna. När jag är helt ärlig mot mig själv, så har jag Inte spenderat mycket tid i ridhuset. Vilket resulterar i sämre markarbetet. Dock så kändes han trevlig i paddocken idag, fast som sagt, vänster galloppen kom och spökade igen. Så det jag vill komma till - jag har lagt upp ett "hårt" träningspass för mig och Porthus, och det är slut på slarv ridningen. För det är precis vad min ridning de senaste månaderna har varit, slarv ridning.

För att få en fin och skadefri häst krävs varierad träning, och det är precis vad vårat schema består av. För man kan ha så roligt med sin häst och samtidigt få bra träning, så länge man har fantasi :) Plus, jag är så laddad för att börja tävla igen :D hehe, pinsamt men jag har ju skjutit upp att betala licensen för detta året. Nu är den betald och nu blir det att mjukstarta :)

Ifall jag skulle bli erbjuden en häst med helt korrekta gångarter...Ifall jag skulle bli erbjuden en häst som hoppar 140...Ifall jag blev erbjuden en häst vars kunskaper inom dressyr inte finns inom denna värld...Ifall jag skulle bli erbjuden den så kallade perfekta hästen, så skulle jag tacka nej... Jag har redan den perfekta hästen, med eller utan brister, så hade jag inte velat äga en annan häst än min Porthus!


Hoppträning 06-04-2011


RSS 2.0