Sitter och smuttar öl?!

Smuttar man öl?^^ Om det är det man gör så är det precis vad jag gör, jag smuttar öl och väntar på Sofia! :)

Vi skall förfesta lite och sen blir det trädgårn´ tillsammans med lite andra tjejer som vi möter upp i stan :)

PUSS

Jag måste bara...

...visa detta klipp, titta igenom hela!

Dåligt väder

Idag var jag tveksam på att rida, men vi tog vår bestämda skritt runda i snöovädret :( Kände att han Inte stå efter hoppträningen, det hade inte varit snällt!

Skall ut imorgon med tjejerna och fira Moa, det var det enda roliga jag hade att säga, det blir trädgården = PARTY! ^^

GODNATT!


Jag måste bara säga...

...att jag är så jäkla ledsen, klacken på mina favoritskor har börjat lossna :o "/

Ankle boot

Hoppträning 20/10-2010

Jag vet inte riktigt hur jag skall kunna skriva detta med ord, men hoppträningen gick....Så förbaskat jäääkla bra! När jag hade Celeste så var vi sämst i början och i slutet var i mitten, med Porthus var jag i mitten i början och för en gångs skulle var jag nu bäst! :D Jag och Porthus var äntligen de ekipage som fick vänta och hoppa sist för att få hoppa de högre höjderna! Äntligen så var det till mig Ulf sa "Ah, Amanda du kan hoppa banan sist så kan vi höja för dig och Porthus". Men Celeste fick jag alltid hoppa den slutligen banan först och sen i mitten, och nu vart jag sist :D!

Hela träningen gick jätte bra, och Ulf hade inte så mycket att säga. Lite när vi hoppade hinder på volt så skulle jag minska det ledande tygeltaget men annars sa han inget. Förutom efter första gången jag hoppade en bana av alla småövningar. Och då kom vi på en kombination med ett galoppsprång för att sedan komma ut i en svag kurva mot en oxer på fyra galoppsprång. Och Ulf har hela tiden tjatat på mig att behålla farten då Porthus är en stor häst och behöver hållas igång. Så därför tänkte jag "Ne nu jäklar skall vi inte ta detta på fem galoppsprång" och kom in med en bra fart, MEN....Kom in med 3,5 istället ^^ Så då fick jag göra om och tänka på att istället bara stå i sadel och följa med efter kombinationen istället för att gasa lite ;) Såandra gången gick inte mycket bättre (min häst har blivit galet taggad) men tredje gången gillt gick kalas! :) Och sen höjde vi och jag hoppade hela banan igen!

Sen efter så sa Ulf att det hade skett en stor förändring sen innan sommaren, allt gick som på ett rullband! Så han undrade om jag hade tränat mycket under sommaren, men då sa jag att jag inte hade hoppa en enda gång. Och då säger Ulf "Jasså, ne men du har i alla fall en riktigt trevlig häst. En av de hoppgladaste hästar jag har tränat, och han är så otroligt trevlig och bara skuttar över alla hinder. Grejen är att du kommer kunna komma upp i höjderna med honom, allt sitter innanför skallen på dig. Sen har du fått mycket bättre kondition honom också, han har blivit väldigt smidig sen jag såg honom sist"

Ja, jag antar att han har rätt. Jag måste bli bättre på det mentala! Men det är så underbart att få sådanna lovord från min otroligt rutinerad tränare! :)


Inte min och Porthus dag idag!

Ne, det var det verkligen inte! .... Porthus var den mest lättskrämda häst i världshistorien!! Jag höll på att flyga av både den första och andra gången, och även den tredje, fjärde, femte o.s.v.

Jag tänkte att vi skulle rida ner till volten och ta ett kort pass på volt. Men, jag fick honom inte i balans eller lösgord alls, eftersom han hela tiden hoppa till för saker och ting och hade ett allmänt överskott av energi. Och det var så frustrerande eftersom jag kan ju inte gärna skälla på honom för att bli rädd?!

PLUS, han ville ta mig hmmm Inte fatta vänster galopp utan gjorde istället galoppombyte. Och inte ville han heller galoppera lugnt i höger. Så jag besluutade mig bara för att han skulle fatta en vänster och när han hade gjort det så red vi hem.....INTE VÅR DAG!

Eller så är det helt enkelt inte MIN dag, för när jag och syrran var och hämtade spån med hästkärran så körde vi i en nerförsbacke. Då möter vi en bil längst ner i backen, och istället för att stanna och backa in på den lilla fickan som var typ två meter bakom henne så vräl gasar hon upp för backen istället?!?!?! Hur tänkte hon där? Det var en smal väg, och räknade hon med att jag skulle backa en hästtransport uppåt (jag var ju påväg ner) - Tänk om jag hade haft en häst i!!! Så jag går så nära kanten jag kan och och bara gasar förbi och Annelie bah "Hoppas transporten drar hela sidan på hennes bil".

Hur som helst, inte min dag men får istället lägga ut en fin bild på Porthus för att lätta upp stämningen ;) Ser ut som jag är utan face^^

Jag älskar min häst!

Måste bara säga att jag älskar min häst! Dock blev det ingen ridning idag, och det känns halv-bra då vi skall hoppträna på onsdag och tävla på söndag och sedan tävla torsdagen efter det igen...:o
Det var så roligt imorse, för min pöjk stod på fel sida av staketet imorse och när jag kom och ropade på honom kom han galopperande och gnäggande mot mig och tvärstannad framför mig, och tittade på mig för att säga " Hur kunde du låta mig stå där alldelles själv :o"

Nåja, imorgon får jag köra riktigt lösgörande och eftersom han har känst väldigt taggad och pigg så skall jag satsa mkt på 
- skrittarbete, med vändningar, framdelsvändningar, halter osv.
- övergångar mellan skritt och arbetstrav, med finare och finare hjälper.
- övergångar skritt-trav-, trav-galopp

fast ute, och försöka få honom mer uppmärksam. Gjorde detta i paddocken i lördags, och han var verkligen helt underbar! Han var så lyhörd, och jag kände hur jag kunde göra alla övergångar så smidigt och kunde verkligen följa med honom utan att störa det minsta! Det var en underbar känsla, *DRESSYR NÄSTA* ^^ Nee, men nästan i alla fall ;)

Det är så roligt, för det är verkligen min polle som har fått mig att öppna ögonen. Han får verkligen dressyren att bli så mycket roligare, till stor del för att han var duktigt när jag köpte honom men även en stor del att han är en så trevlig häst!

Det är hoppträning på onsdag, vilket känns väldigt bra....FÖRSTA efter sommaren och jag är väldigt taggad men samt väldigt väldigt nervös "/ Vet inte varför. Sen är det ju tävling på söndag, och jag känner lite nu hur dum får jag lov att vara :o Jag skall inte bygga upp för mycket nervositet men oj, jag får en klump i magen redan nu när jag tänker på den?! Tror som sagt att det beror på att den enda hoppträning som har skett efter sommaren har varit innanför mitt egna staket, jag har inte "hoppat inför folk" på väldigt länge, och det är ju alltid där skon klämmer när jag blir nervös. Det är aldrig så att blir nervös för att ramla av och slå mig när ett hinder höjs, utan det är för att jag är rädd att göra bort mig :o Det är därför jag har nått mina högsta höjer på hemmaplan när jag bara tar ett litet hopp ;) Om man bortser från den gången då vi körde "höjdhopp" (inte den riktiga där man rider barbacka) på träningen och jag och Celeste nådde ca 140 :D Fast det var med hjälp-kryss.

Men, jag skall försöka samla mig själv. Det är ju bara en lokal och BARA 90, det tar jag och Porthus lika lätt som smör smälter i solsken :) Och går det inte bra, så har jag min mindre tävling på torsdagen, och sedan varje torsdag därefter i några veckor. Alingsås har "utbildningshoppning" i form av clearround på de lägre höjderna men det är ju lite kul med miljöträning och hästträning !!Asså titta hela! En riktig hästtjej med tålamod! ^^


Träningsvärk och skavsår...

Igår red jag och Porthus en tre-timmars ritt tillsammans med Emma&Celeste !!

Förutom den sista sista halvtimman då vi höll på att frysa till döds så var det en underbar tur! Solen på vår sida och två underbart taggade hästar. Det var väldigt mysigt!

Imorgon, lägger jag upp bilder/filmer från när jag hoppade i tisdags! :)Det har gått veckor, men lika ensamt och tomt ändå.

Månljuset lyser upp den mörka stigen så att man inte snubblar, Morfar du är min måne! <3Morfar, du stannar föralltid kvar i mitt hjärta.


Tävlings dax!

Yes, nu har jag äntligen fått anmält mig till en liten tävling den 24 oktober! Det blir bara 90, men då han inte har hoppat alls under sommaren så behöver vi en mjukstart ;) Det blir på Ale-Jennylunds ridklubb söndag den 24 klockan 9:00 :D Jag är riktigt riktigt taggad! :D

Visst är vi vackra i höstvädret :D!


Party lördag

Ikväll blir det att åka till Bollebygd för att träffa tjejerna och äta lite middag och sen lite party! MYSIGT!

Igår, fick Porthus hoppa lite :D Och det var så underbart, vi har ju inte hoppat en enda gång under hela sommaren! Så han, hrrm, var rätt pigg och het på hindret!

Vi värmde upp att hoppa över ca 80, i en 8. Så han fick liksom hoppa över hindret och byta galopp för att sedan komma åt samma håll i nästa varv och byta galopp/varv igen :) Han var super duktig!!

Därefter hoppade vi ca 90 på rakt spår, och han var väldigt väldigt duktig! Lite hård i höger galopp, och extra plus för vänster galoppen! Han bjöd efter men samtidigt riktigt sög efter bettet och trampade riktigt under sig! :)

Bella var dock sämst på att ta bild i hoppet så vi får nöja oss med från uppvärmningen ^^(NÄSAN I VÄDRET?) ^^

Grå onsdag

Idag slutade jag kvart över fyra efter två timmar med svenska c - retorik. Det vi gjorde idag var debatt och jag var för offentlig överbevakning, vilket var riktigt roligt!! Blev hur taggad som helst, näst intill lite irriterad.

Hur som helst säger min lärare efteråt " Jag skulle aldrig vilja debatter mot dig Amanda " Vilket var väldigt roligt att höra :D!


I måndags när jag var ute och red, gick inget rätt....Jag och Porthus bara bråkade, han vägrade fatta vänster galopp och jag vägrade ge mig för det skulle han ta mig hmmm bara göra. Tillslut gör han detta och vi får en perfekt galopp och han är så samlad, fin och trevlig. Jag hinner njuta i ca 4 sek innan han tvärt stannar (jag tappar balansen), sedan slänger sig åt höger (jag tappar vänstra stigbygeln) för att slutligen slänga sig åt höger (jag trillar av) Där efter kan jag säga att mina tankar om min häst var Inte så ... vänliga.

Vi skrittade hem, jag hade förbannat ont i rumpan, ryggen, hakan, nacken, handleden, knät och magen....Så rider vi förbi två andra hästar och Porthus börjar gnägga som han alltid gör när det kommer hästar. Den ena tjejen säger " Awwh, kommer det två kompis. Vad roligt!" Och jag bah " hehe, mhm...Jätte" Och så säger hon "Ah, men det var en väldigt vacker och söt häst du hade du" Och jag bah "tja, thithi tack" Och så, började jag skämmas över att jag övervägde att ge bort honom till första bäst. Ne, men det var inte vår dag ;)

MEN, alla har en sådan dag. Och min häst är bäst i världen och jag skulle aldrig sälja honom! För som idag så var allt jätte läskigt när vi var ute och red, han gjorde 180 svängar och vände hemmåt fler tal gånger. Men jag kände att det är hans charm att bli lite små nervös ute när det blåser och det är bäcksvart. Han charmar alltid sönder mig, som efteråt i stallet så öppnade jag boxdörren för att han skulle gå in. Men då stog han var och nosade mig i hela ansiktet istället. Asså den häste, man vill ju ALDRIG gå ifrån stallet! <3

Stallflickan

Igår blev det ingen ridtur då jag mådde lite dåligt, ont i huvudet och febrig. Och eftersom jag skulle ut senare på kvällen så kände jag att jag ville ta och sova någon timme på soffan och få bort huvudvärken. Men hjälpte det? Ne "/ Så det blev inprincip bara att åka in till pc i stan (med Hanna, Bella och Fanny) och ta några klunkar av en cider. Huvudvärken tog kål på mig, så när de andra gick vidare till det andra stället så åkte jag hem. Det var min underbara bror som åkte hela vägen från sig in till stan och sen hem igen bara för att hämta mig :D!

Men jag bjuder på några vackra bilder på min polle, men det var ju inte lätt att ta bild?! :o Han vägrade stå stil, han skulle bara efter mig ^^
Ridtur idag? Får se....."/Porthus i sitt nya täcke :DPorthus & Celeste

RSS 2.0