Jag äger den vackraste häst!

TIPS:
Borta vid "skroten" så är det ett stort stall med ett ridhus/paddock. Där finns träning för Ulf Liljedorff varje onsdag och när han inte kan så håller Hanne träning!
Dessa två tränare är mycket bra, men dom tränar lite olika. Ulf håller igång lite mer bana och "hoppning" medan Hannes satsar mycket på grund och lydnad! Mycket, mycket bra tränare! Träningarna är ca 1,5 timmar och kostar 200 och man rider ca 4 styckna tillsammans. Sen kostar det 60 kr per gång till de som äger stallet för manegehyra, om man ínte har månadskort.


Idag tog jag och Porthus två varv runt travbanan. Första varvet innehöll först lite lös trav sen samlad, mycket öppna/slutna och lite förflyttningar åt sidan. Därefter lugn galopp med öppna/slutna och förflyttningar. Andra varvet bestod av lös och härlig galopp, lite tempoväxlingar för att öva lite extra lydnad. Han tyckte det var riktigt roligt och vi slängde in lite galoppombyten som gick förvånadsvärt bra :D! Lite seg från höger till vänster, skjuter ut högerbogen och förböjer sig, men jag nöjde mig efter två fina byten åt båda hållen!
Han tyckte det nog var roligt för han slängde in att litet race upp för baken, eller litet och litet ^^ Jag brukar släppa honom ganska mycket för att han skall skall få ut steget och bli lös, men idag fann han sin sjätte växel som han ofta gör på hoppbanan ;)

 


Amanda trött och galen efter träning^^ (vet inte hur länge jag låg och skratta över hur kul det var att se Bello upp och ner)


Träning

Imorgon blir det träning för Hannes imorgon istället, får se hur det går :)

Vi badade med hästarna i helgen :D! Mysigt :)


Ingen tävling!

Det blir ingen tävling, och anledningen är att jag inte vill köra själv! Men vi tar den lokala i Gråbo i mitten av juni, och vem vet jag kanske slänger in dressyrtävlingen strax därefter ;)
Idag blev inte Porthus riden, för det spöregna HELA dagen!
Men imorgon blir det en lugn runda upp till paddocken vid ridhuset tror jag! :D

En trött Porthus på en liten promenad efter hoppträningen i onsdags! :D


Vilken vecka!

Jaha, nu är Nästan alla slutprov färdiga! Bara spanska kvar. Idag var det nationella i matte D, matte D :o Vart tog a,b, och c vägen? :o allt har gått så fort!

Träningen i onsdags med Porthus gick riktigt bra, och jag blir så glad när Ulf säger "det är en riktigt trevlig häst du har hittat. Riktigt skönt lynne och härlig attityd!"
Dock, tävlingen på lördag...får se, skjutsen svajar och är vi ens redo? Fast Ulf sa att jag var tvungen att tävla, att han räknade med rosett ;)
Får se, skall tänka tills imorgon, förutsatt att kan hittar någon som kan köra för jag är inte Så van att köra häst i transporten än^^ :)

Direkt efter slutprovet blev det stan med mina tjejer från klassen, eller två av dom :D Hanna och Sofia <3 Vi var i stan i nästan fem timmar! :o


PORTHUS!STAN
Me and Hanna! :D


Min buse :)

När jag kom hem idag blev jag mottagen med ett gnägg :) Då kunde man ju inte göra annat än att gå in och hämta äpple och gå ut och pussa på honom!Helvacker häst i halvvackert väder :)Min lördag!

Allt börjar gå snett efter en liten incident i stallet.... Jag slog i min läpp så jag spräcker den på insidan och det börjar blöda. Stunden senare så slutar det men istället svullnar den upp och blir gigantisk, när svullnaden lägger sig Lite så blir den blå-svart :D och jag hade en halvtimma på mig att duscha och sminka mig (med smink som jag inte har då mitt smink låg i väskan som blev snodd i Barcelona) innan Tyras 3-årskalas. Så jag åker till kalaset och ser misshandlad ut. :)
Efter kalaset skulle jag hem till Lea <3 med Sofia <3...Så där var vi hade hade mysigt :)
Sen skulle jag köra hem sofia (lånade pappas arbetsbil) så vi gick ut till bilen runt halv 11 då sätter vi oss i bilen och så ser jag en lapp som ligger på rutan. Jag går ut och på den står det "Du har punktering" Och mycket rätt, jag hade fått punktering. 
Men det var tillräckligt med luft för att vi skulle kunna rulla sakta bort till tappen för lite luft så det gjorde vi. (OBS, vi var i bollybyggd = långt hem) 
Efter att vi fyllde på luft så gick vi in för att köpa lite godis och jag ville ha kaffe, jag behövde VERKLIGEN mitt kaffe för att orka köra hem med fnissiga-lulliga sofia ;)
Aoup, så vi går ut och lägger det i bilen och stänger för att fylle en liten bit till på däcket för säkerhetensskull. Oups! Nyckeln hängde med kaffet och godiset, och klick...Dörren är låst! 
Japp, jag och Sofia had låst ute oss på tappen i bollebyggd klockan halv 12 på natten :) 

Vi ringer efter skjuts och det löser sig så vi sitter och väntar och då stöter vi på två killar som tillsammans hade förlorat 14 000 kr på spel och sen kvaddat en bil som vi fick se kort på :) 
Det läsikiga var att den ena killen visste mitt namn och jag svär på att jag Aldrig har sett dom :o

Hur som helst, jag och Sofia hade riktigt kul när vi satt på tappen :) Länge sedan jag skrattade så gott, tack för igår Sofia ;) 

Så fin är min underläpp :D
 

Vår hemliga beundrare ;)


Låång dag

Trots att jag inte började fören 11:10 och slutade redan 14:00 så gick jag upp vid sju och åkte till skolan för att plugga inför KemiB slutprovet....Kom hem, fortsatte att studera, fast vid datorn. Skrivit min recension på Ondskan. Nästan klar, men skall fortsätta snart "/

Imorgon skall jag upp och köra mor till allingsås :o Så det blir 1,5 timmar bil imorgon (är ledig imorgon). Men det är ju skönt för då är jag upp tidigt och kan rida :D För stackarn fick ju inte göra annat än gå i hagen :o, samtidigt är det skönt för honom, för det förtjänar han efter hoppningen igår :) Men...hade planerat världens mysigt lugna skrittrunda men så blev det inte
Nu blir det recensionen PUSS!

Porthus

En svettig Porthus efter träningen igår :DEn tveksam Porthus :)


Hoppträning

Idag var det min och Porthus första hoppträning tillsammans :) Det kunde inte gått bättre!
Det börjar med att jag värmer upp i paddocken och Kristina kommer (en ädre dam som skrämde mig lite när jag var yngre, en dam som kan mycket mycket om hästar och har starka åsikter om dem)
Hon började berömma Porthus och talade om för oss vilken bra häst jag hade hittat, att vi passade jätte bra ihop och jag förtjänade att äntligen hitta den rätta hästen.
Jag satt där med öppen mun :o, ger Kristina en komplimang eller liknande då skall man ta det på allvar!

Sen kommer de andra hästarna jag skall träna med, och det visade sig att jag hade fått plats i ponnygruppen....Jippi, not....
Väl inne i ridhuset, vet jag inte vem som önskade att dö först jag eller Porthus....Dessa små hästar sprang bara runt och runt och runt :o, dom var över allt!!
Så när vi äntligen börjar hoppa, är Porthus den riktigt lugna av alla :D Han uppförde sig så fint, hoppade galant och var bara allmänt bäst :D
Vi fick så mycket beröm av Ulf att jag blev nästan tårögd ^^

SEN, skall vi hoppa på en lite volt. Och tror ni stor Porthus orkar det?
En volt som var så liten att Ponnysarna hade lite problem...
Då säger min tränare att min häst har lite taskig kondis!!! Det var det fräckaste :o...
Men, han har fått det ganska soft de senaste veckorna för jag vet inte hur mycket jag skall ta i med honom. Och Ulf mena att han hade lite kass kondis för att orka bära upp sitt svåra varv (vänster) och hoppa samtidigt. För höger varvet gick kalas sen :D

Nä men så Ulf sa sen att det var en riktigt trevlig och fin häst jag hade hittat "Han är så stört skön, han bah jaha, då skall jag hoppa (vi kom helt fel, så han hoppade till och med när hela hindret var ner rivet)" Ulf är stör skön, Porthus är stör skön :D

Sen kommer man hem, tröttare än någonsin och har ångest för att fixa allt är kvar. Då har Malin mockat, fixat maten och vattnet :D Hon är en stjärna (a)

Nu är jag jätte sömnig så jag skall bara ut och pussa godnatt på Porthus och sen skall jag sova :) Godnat!! PUSS

(Ps, min kameraman följde inte med på hoppningen, men jag får fota nästa träning :D)  

RSS 2.0