Onsdagens hoppträning

likt förra träningen tränade vi omhoppningsbanor i onsdags. Han var lite stel vilket kan bero på att ridningen har blivit lite kort då snön har kommit och hovslagarn kommer snart och broddarna får jag inte i -.- Vilket resulterade i lite korsgalopp, obalanserade sträckor mellan hinderna.

Hur som helst fick jag mycket lovord från min tränare igen, och han sa det att han är väldigt duktig och smart häst vad gäller "omhoppningstänket".

Trots att jag hade den största hästen, som inte Alltid är Jätte smidig, så vann jag båda omhoppningarna. Vilket var kul :D Och det berode på sa Ulf, att jag rider med en jämn hastighet genom hela banan och inte bromsar upp i kurvor och gasar på det raka. För detta bromsandet/gasandet stressar bara upp hästen. En sväng i sig bromsar redan upp hästen och därför behöver man inte som ryttare bromsa upp hästen inför en sväng.

Jag tycker att det är roligt att han är så "modig" när vi rider så här snäva svängar. Dock är det inte så högt (ca 80 cm) men man måste ju börja på de lägre höjderna och se till att allt sitter i ryggmärgen där innan man går på större höjder.

Hindret man hoppade mot spegeln (hinder 1 i omhoppningen), var störande. För när man kom från muren (i omhoppningen) så var det lätt att hästen trodde att man skull till det hindret, men man var ju bara tvungen att ta ut svängen inför nästa hinder. Men jag tycker han var duktig och lyssnade bra! :):)

Vi fick en läxa till nästa gång, likt som förra veckan - träna på att kunna hålla en tävlingsgalopp (tempot) i en 10 meters cirkel, det skall vi träna på imorgon. Men även göra en egen bana ;) hehe

Kolla film från hoppträning nedan :)


Kommentarer
Postat av: BESIANA MAVRAJ

SV; det var faktiskt riktigt kul! och what? inge tema? har ni inte det på någon fest? eller var det bara på denna? :)

2010-11-27 @ 12:27:23
URL: http://besianamavraj.blogg.se/
Postat av: BESIANA MAVRAJ

SV; aha, men nej va tråkigt! :O - har ni ingen studentkommitté eller något på skolan som fixar sånt? det är ju roligare med rutklädnad, annars är de ju som en helt vanlig fest ;)

2010-11-27 @ 14:31:11
URL: http://besianamavraj.blogg.se/
Postat av: BESIANA MAVRAJ

SV; men nej.. haha de låter ju inte som så bra studentkommitté. Jag är med i den på min skola, och alltså haha okej, vi är seriösa och så, men vi kan ju skoja och släppa loss liksom ;) Du får väl ge förslaget om att ha en tema fest! så är de bara för dom att kolla in bilderna från våran fest på min blogg, då kommer de ju aldrig kunna motstå en sån fest! :D

2010-11-27 @ 14:47:46
URL: http://besianamavraj.blogg.se/
Postat av: ♥ nath

sv. haha åh vad roligt! :D ja jag kände mig oxå som ett litet barn igen igår med pulkan! ^^ja Linnea hade en mycket speciell röst.. Menmen, svenska folket asså.. ,o

2010-11-27 @ 14:52:19
URL: http://nsander.blogg.se/
Postat av: Maria

Tack:)

Ja det är så vackert så..

Allt bra med dig idag?

2010-11-27 @ 15:12:39
URL: http://gossimia.blogg.se/
Postat av: j'l

fin blogg! :-)

2010-11-27 @ 18:14:24
URL: http://aalmajohanna.blogg.se/
Postat av: Julia

jaao, jag tycker inte om torsdagar så värst mycket. allt bra?

2010-11-27 @ 21:42:34
URL: http://juliasusanna.blogg.se/
Postat av: STOCKHOLMSJENNA

SV: kan tänka mig att det är riktigt skönt att ha stallet på gården. Vi har flyttat närmare stallet nu så vi har ca. 5-7 minuter med bil dit (förut hade vi 15-20 minuter). Så det är betydligt närmare. Jag cyklade alltid dit på 20 minuter i somras :) Men det är alltid svårt att bo nära hästarna här i Stockholm.

2010-11-27 @ 22:15:10
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: Besiana Mavraj

SV; haha nej men precis! ;) + att du lär få äran av att ha kommit på den briljanta idén med att ha en temafest! :D

2010-11-27 @ 23:10:43
URL: http://besianamavraj.blogg.se/
Postat av: LIENE

sv: ja gör så:D

2010-11-28 @ 10:53:05
URL: http://lienesblogg.blogg.se/
Postat av: Julia

Guuud så typiskt att alla de tråkiga och sega lektionerna är lagda på torsdagar, jobbigt :(Men härligt att sova ut, det behöver jag också känner jag, men har lite plugg att ta tag i innan, seegt.Hoppas din måndag blir super, godnatt :)

2010-11-28 @ 21:42:00
URL: http://juliasusanna.blogg.se/
Postat av: BESIANA MAVRAJ

SV; Det blev jätte lyckat, kön för att komma in var ungefär en timme lång ;) haha många som kom. Vi hyrde, oscars, som är varbergs bästa (enda) nattklubb här. Så hade vi öppet 21-01. De som var där sa att de hade riktigt kul, förutom om att kön inte var så härlig att stå i.. Men de finns ju inget att göra åt saken, de får bara komma tidigare nästa gång ;P

2010-11-29 @ 18:59:53
URL: http://besianamavraj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0